Cursus ZwangerFit®

Logo ZF 002 logo basisIn 2013 heb ik de opleiding tot ZwangerFit®-docent afgerond.  ZwangerFit® is een actieve cursus voor vrouwen die zwanger zijn (vanaf 14-16 weken), tot 9 maanden na de bevalling. Het doel van de cursus is dat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken tijdens en na de zwangerschap kunnen worden voorkomen.

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Er wordt  tijdens de actieve lessen gebruik gemaakt van fitnessapparatuur of klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie.

De actieve lessen worden afgewisseld met optionele periodieke theorielessen. Tijdens deze theorielessen komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Partners zijn welkom bij de speciaal aangeboden partneravonden.

Bij aanmelding voor de cursus volgt altijd een intake gesprek om de persoonlijke situatie en gezondheid in kaart te brengen. Ook de eerste les na de bevalling zal er weer een gesprek plaatsvinden om het instapniveau te bepalen.

De lessen zullen kleinschalig worden aangeboden, met maximaal 5 vrouwen per groep. Op deze manier blijft er genoeg tijd over voor individuele aandacht en sturing.

Voor meer informatie over de lessen ZwangerFit® en waar deze gegeven worden kijk op: https://www.parentus.nl/aanbod/zwangerschap/zwangerfit/

Mocht u interesse hebben om een cursus ZwangerFit® te geven op uw locatie of bent u opzoek naar een tijdelijke waarnemer, mail dan naar cleovanwetten@gmail.com of bel: 06-14469514.